Smeuïg nieuw hoofdstuk in Dost-rel: Sporting-voorzitter lekt WhatsApp-gesprek

Smeuïg nieuw hoofdstuk in Dost-rel: Sporting-voorzitter lekt WhatsApp-gesprek

12-06-2018 15:27
1

De voorzitter van Sporting Portugal heeft op zijn Facebook-pagina WhatsApp-berichten gedeeld die hij onder meer voerde met de zaakwaarnemer van spits Bas Dost.

In de Facebookpost plaatst Bruno De Carvalho een conversatie die hij heeft gehad met Gunter Neuhaus, zaakwaarnemer van de Nederlandse spits. Het gesprek dateert van 22 mei: 'Kun je me even wat laten weten, want volgens de krant blijft Bas alleen als ik vertrek', stelt de preses.

Neuhaus bevestigt noch ontkent het bericht. 'Het enige wat ik erover kan zeggen: Bas is er kapot van. Dit had nooit mogen gebeuren. Het is wreed en onrechtvaardig, hij verdient dit niet. Momenteel vertrouwt hij niemand meer. Hij is nu op vakantie en daarna ga ik met hem praten over de situatie. We zullen op dit moment geen verklaring aan de pers geven.'

Meerdere spelers van Sporting willen de club de rug toekeren. Naast Dost willen ook Bruno Fernandes, William Carvalho, Gelson Martins, Rui Patrício en Daniel Podence dat hun contract wordt vernietigd. Eerder dinsdag stelde voorzitter Carvalho dat hij de 'contractrebellen' niet zomaar wil laten gaan. 

De Carvalho plaatste niet alleen het WhatsApp-gesprek met de zaakwaarnemer van Dost. Ook een gesprek met de zaakwaarnemer van Gelson Martins en Bruno Fernandes staat op de Facebook-pagina van de preses.