Martinez: Rode Duivels 100% klaar voor Panama, 0% klaar om WK te winnen

Martinez: "Rode Duivels 100% klaar voor Panama, 0% klaar om WK te winnen"

12-06-2018 08:52
19

De Rode Duivels maakten maandag indruk tegen Costa Rica. Ondanks de ruime 4-1 zege gaat Roberto Martinez nog niet zweven. 

"Het is moeilijk om te zeggen wat ik precies verwachtte. Ik kan je alleen zeggen dat we er elke dag alles aan doen om een betere ploeg te worden en om de verstandhouding te perfectioneren, naast nog heel wat zaken. Maar we moeten nog groeien. En dat doe je tijdens die drie groepswedstrijden op het WK", stelt de bondscoach in Het Laatste Nieuws.

"Deze oefeninterlands hebben aangetoond dat we klaar zijn om naar Rusland te gaan, maar we zullen pas na die drie groepsduels weten hoe ver we kunnen geraken. De druk op een WK is totaal anders dan een kwalificatiewedstrijd of een oefeninterland - we zullen daar goed mee moeten omgaan. Al heb ik wel het gevoel dat deze groep nu tegenslagen kan overwinnen. We zijn klaar voor het WK", is Martinez duidelijk.

'Kan u daar een percentage op plakken? vroeg de krant zich af. "Voor de eerste wedstrijd tegen Panama: honderd procent. (lacht) Om het WK te winnen: nul procent."

Lees ookLOL! Lukaku dolt nog voor de match met Vannieuwkerke