VP Rapport – Aanvallend compartiment van Duivels toont klasse tegen Costa Rica

VP Rapport – Aanvallend compartiment van Duivels toont klasse tegen Costa Rica

11-06-2018 22:45
4

In hun uitzwaaiwedstrijd hebben de Rode Duivels overtuigd tegen Costa Rica. Vooral de aanvallende spelers vielen op in de 4-1 zege.

Courtois – 6
De Rode Duivels hadden maandagavond ook zonder doelman kunnen spelen. Courtois kreeg geen werk op te knappen. Tegen het knappe doelpunt van Ruiz was niks te beginnen.

Vertonghen – 6
De achterhoede van de Belgen kwam amper in de problemen. Had bij de 0-1 de bal beter moeten verwerken. Een kopbal naar de zijkant had ons land een tegendoelpunt kunnen besparen.

Boyata – 6
Na Ciman tegen Egypte kreeg Boyata zijn kans tegen Costa Rica. Boyata maakte een betere indruk dan zijn concurrent. Toch moet de natie blijven hopen dat Vermaelen en/of Kompany tijdig fit geraakt.

Alderweireld – 6
Speelde net zoals zijn collega's in de achterhoede een degelijke match, maar niet meer dan dat.

Carrasco – 5,5
De beste Carrasco kregen we tijdens de voorbereiding op het WK niet te zien. Ook tegen Costa Rica kon de flankspeler te weinig schitteren.

Witsel – 6
Witsel voerde tegen Costa Rica wederom gewoon zijn taken uit. Spectaculair is het niet. Gelukkig wel voldoende efficiënt.

De Bruyne – 7
Momenteel is Hazard de grote ster van de Rode Duivels, maar tegen Costa Rica kon De Bruyne zich ook weer in de kijker spelen.

Meunier – 4,5
Meunier was niet de man van de voorbereiding. Stelde opnieuw teleur. Kwam er offensief opnieuw niet uit. Bij hem is het hopen dat een slechte generale repetitie staat voor een goede première.

Hazard – 7,5
Het was wederom een genot om Hazard te zien voetballen. Eden amuseert zich op het veld en dat brengt goed voetbal met zich mee. Deze Hazard kan wel eens een van de sterren worden op het WK.

Lukaku – 7
Na twee duels waarin Lukaku duidelijk niet fit was, kwam hij maandag weer helemaal boven water. Maakte twee (fraaie) goals en was zo vriendelijk om zijn 'hattrick' te schenken aan Batshuayi.

Mertens – 7
Speelde net zoals Lukaku zijn beste oefeninterland van de laatste drie duels. Tekende voor de 1-1.

Chadli – 6
Mocht weer opdraven in de tweede helft. Speelde degelijk, maar meer niet.

Batshuayi – 6,5
Invallen er scoren. Batsman deed het voor een tweede interland op rij. Hem achter de hand hebben is een godsgeschenk voor Martinez.

Hazard – 6
Thorgan is geen Eden, maar ook Thorgan kan voetballen. Liet één hele mooie actie noteren, maar vergat zich te belonen met een goaltje.

Dendoncker – 6
De speler van Anderlecht had gehoopt op een basisplaats, maar moest zich tevreden stellen met een invalbeurt. Kwam nooit in de problemen.

Dembélé en Tielemans
Vielen laat in. Te weinig voor een beoordeling.