Rode Duivels verpulveren Costa Rica na vroeg tegendoelpunt

Rode Duivels verpulveren Costa Rica na vroeg tegendoelpunt

11-06-2018 22:30
10

De Rode Duivels hebben hun uitwuifwedstrijd gewonnen van Costa Rica. Na een tegengoal van Bryan Ruiz zag het er benard uit, maar toen sloeg de motor pas echt aan. Het werd uiteindelijk 4-1.

In een snelle openingsfase kreeg ex-Bruggeling Duarte meteen een grote kans, maar hij trapte wild naast. Toen nam België het commando over, maar Hazard, Carrasco en Boyata kwamen niet tot scoren. Net voor het halfuur werkte Vertonghen een bal slecht weg en dat was genoeg voor Ruiz. Hij schoot de volley perfect binnen.

De reactie van de Rode Duivels kwam er bijzonder snel. Eerst was het Mertens die na een actie van Hazard de gelijkmaker scoorde. Vertonghen zag zijn 2-1 onterecht afgekeurd worden voor buitenspel, maar het was uitstel van executie. Na een perfecte counter scoorde Romelu Lukaku de 2-1, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging België door op het elan en kwam er snel een derde doelpunt. Opnieuw Lukaku buffelde binnen. Costa Rica raakte geen bal meer en slikte zelfs nog een vierde goal. Na een heerlijke dribbel van Hazard kon Lukaku de ingevallen Batshuayi aanspelen. Die kon niet meer missen: 4-1. Het was meteen ook de eindstand.

Lees ookVP Rapport – Aanvallend compartiment van Duivels toont klasse tegen Costa Rica