'Matrasgate' zorgde voor onzekerheid bij Rode Duivel: ''Veel stress''

'Matrasgate' zorgde voor onzekerheid bij Rode Duivel: ''Veel stress''

11-06-2018 17:59
2

Leander Dendoncker haalde na een matig seizoen toch de WK-selectie van Roberto Martinez. De Anderlecht-speler was echter allesbehalve zeker van zijn plaats bij de 23. En 'matrasgate' maakte zijn gevoel er niet beter op. 

Volgens het verhaal zou hij namelijk één van de vijf afvallers zijn. Dendoncker onthult in Het Belang van Limburg dat 'matrasgate' de onzekerheid bij hem serieus deed toenemen. ''En dat beterde ook niet toen ik tijdens de match tegen Portugal in de tribune zat, niet meteen een goed teken. Al had de coach mij en Kabasele vooraf gezegd dat zijn keuze nog niet was gemaakt. Ik moet zeggen dat hier de avond voor de bekendmaking redelijk veel stress was.''

Het feit dat hij zowel achterin al op het middenveld inzetbaar is, heeft goed voor hem uitgepakt. ''Dat heeft de coach mij ook gezegd, dat het een voordeel was dat ik zowel op het middenveld als achterin kan spelen. Ik heb nooit weggestoken dat ik liever op het middenveld voetbal, maar achteraf gezien moet ik misschien wel blij zijn dat ik zoveel matchen in de verdediging heb gespeeld'', beseft Dendoncker.

Lees ook: Bondscoach onthult: drie bankzitters spelen zeker mee tegen Costa Rica