'Russen willen na Spajic nog eens shoppen in de Jupiler Pro League'

'Russen willen na Spajic nog eens shoppen in de Jupiler Pro League'

11-06-2018 17:36

Verdedigers uit de Jupiler Pro League zijn zeer in trek bij Russische clubs. Samuel Gigot trok van KAA Gent naar Spartak Moskou, terwijl Uros Spajic afscheid nam van Anderlecht voor een avontuur bij Kuban Krasnodar. Datzelfde Krosnodar zou ook Dorian Dessoleil aan de selectie willen toevoegen.

Het Nieuwsblad schrijft dat de nummer vier uit Rusland concrete interesse heeft in de sterkhouder van Charleroi. De Russen zouden in onze 25-jarige Dessoleil de ideale kracht zien om samen met Spajic het centrum van de defensie te vormen. Dessoleil verlengde eerder dit seizoen nog zijn contract tot en met de zomer van 2023, dus de Carolo's kunnen de absolute hoofdprijs voor hem vragen.

Dessoleil heeft volgens Transfermarkt.com een marktwaarde van 2,5 miljoen euro, maar Charleroi zal naar verwachting geen genoegen nemen met een dergelijk bedrag. Aangezien Dessoleil in 38 van de 43 gespeelde duels een basisplaats had, zal de clubleiding van de Walen enkel bij een niet te weigeren bod besluiten om mee te werken aan vertrek.