'Casteels moet wachten: transfersoap rond Cillessen blijft duren'

'Casteels moet wachten: transfersoap rond Cillessen blijft duren'

11-06-2018 16:44
1

Jasper Cillessen blijft de gemoederen bezighouden in Catalonië. De lokale krant El Mundo Deportivo schrijft maandag dat een eventuele transfer van de 29-jarige doelman de grootste van het jaar kan worden.

Cillessen mag in principe niet weg bij Barcelona, maar het aantal topclubs met interesse neemt wekelijks toe. El Mundo Deportivo noemt maandag vier kandidaten: Liverpool, Chelsea, Napoli en Bayern München. De grootmachten uit Engeland, Italië en Duitsland hebben voldoende financiële middelen om aan de vraagprijs te voldoen.

In het Barça-contract van Cillessen steaat een minimale afkoopsom van zestig miljoen euro. De afgelopen dagen werd gespeculeerd over een vraagprijs, die zou liggen op 35 miljoen euro. El Mundo Deportivo schrijft alleen dat een bedrag richting de ontsnappingsclausule Barcelona aan het denken zou zetten. Daarmee zou Cillessen het grootste transferbedrag in het laatje kunnen brengen deze zomer.

In de tussentijd zou Barcelona zich oriënteren op mogelijke opvolgers van Cillessen. Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Timo Horn (gedegradeerd met 1.FC Köln) en Jiri Pavlenka (Werder Bremen) zouden op het schaduwlijstje staan in Camp Nou.