'Interesse is er, maar middenvelder wordt niet de recordtransfer van Club Brugge'

'Interesse is er, maar middenvelder wordt niet de recordtransfer van Club Brugge'

Gepubliceerd: dinsdag 12 juni 2018 om 07:20di 12-06-2018 om 07:20

Club Brugge toont zeer concrete interesse in Alfa Semedo, een 20-jarige middenvelder van het Portugese Moreirense FC. Volgens Guimaraes Digital heeft Blauw-Zwart de onderhandelingen al gestart.

Het Portugese medium verwacht dat Semedo zich binnen enkele dagen een speler van Club Brugge mag noemen. De landskampioen zou een bod hebben uitgebracht, dat voor Moreirense FC aantrekkelijk genoeg was om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Er was interesse van meerdere clubs uit Europa, maar Club ligt duidelijk in poleposition.

Semedo speelt pas sinds afgelopen zomer bij Moreirense, nadat overkwam uit de jeugdopleiding van topclub Benfica. De defensieve middenvelder wist daar niet door te breken, waardoor hij voor een vertrek koos. Bij zijn nieuwe club was hij met 34 optredens een absolute basiskracht. Mede dankzij zijn inbreng kon met een vijftiende plaats degradatie maar ternauwernood voorkomen worden.

Moreirense wilde Semedo dan ook nog een jaar aan boord houden, maar kon de aanbieding vanuit Brugge naar verluidt niet weigeren. Vincent Mannaert, de CEO van Club, zou bereid zijn om liefst vijf miljoen euro op tafel te leggen. Hij lijkt daarmee in te willen spelen om een vertrek van Marvelous Nakamba, die na een sterk debuutseizoen al naar een topcompetitie lijkt te trekken.

Update 12/06, 07.20: Volgens Het Nieuwsblad heeft Club Brugge wel degelijk interesse in Semedo. Toch lijkt Blauw-Zwart niet de hoofdprijs te willen betalen voor de middenvelder. 'Volgens lokale media zou Club bereid zijn om vijf miljoen euro neer te leggen voor de Guineeër, maar dat bedrag is niet correct. Club is niet van plan om van Semedo zijn nieuwe recordtransfer te maken', klinkt het. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws