OFFICIEEL: Vieira zet trainersloopbaan voort bij subtopper uit zijn vaderland

OFFICIEEL: Vieira zet trainersloopbaan voort bij subtopper uit zijn vaderland

11-06-2018 14:30
1

Patrick Vieira wordt de nieuwe hoofdtrainer van OGC Nice. Manchester City bevestigt via de officiële kanalen dat de Fransman New York City FC en dus ook de City Football Group verlaat voor een avontuur in zijn geboorteland.

Vieira wordt bij Nice de opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Lucien Favre. De Arsenal-legende (41) werkte eerder bij de beloften van Manchester City en was sinds 2016 hoofdtrainer bij New York City FC.

"Ik wil iedereen bij de City Football Group en New Yorkc City FC bedanken voor de kans om zo'n geweldige club te mogen trainen", reageert Vieira in een statement op de officiële website van Man City. "New York verlaten is een ongelooflijk moeilijke beslissing voor mij en mijn familie. Ik heb er lang over nagedacht."

Opvallend genoeg werd het statement op de City-website even later weer weggehaald, waardoor het erop lijkt dat New York City nog géén toestemming had gegeven. Nice eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Ligue 1.

Update 14.26: Patrick Vieira is officieel de nieuwe trainer van OGC Nice. Dat bevestigt de Franse club maandagmiddag via de officiële kanalen. Vieira, die overkomt van New York City FC, neemt het stokje over van de naar Borussia Dortmund vertrokken Lucien Favre. Manchester City maakte de overstap van de Franse oud-international al bekend, maar lijkt voor zijn beurt te hebben gesproken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie