Borkelmans scherp voor staf van Wilmots: Vind je dat normaal?

Borkelmans scherp voor staf van Wilmots: "Vind je dat normaal?"

11-06-2018 07:51
5

België moet op het WK in Rusland de halve finale halen, aldus heel wat kenners. Voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans (54) is benieuwd. "België heeft een sterke selectie. Maar dat kunnen meer landen zeggen. En met de Rode Duivels is er altijd wel iets aan de hand."

Borkelmans was assistent van de Rode Duivels tijdens het EK in 2016. Ons land verslikte zich toen in Wales. "Als je zelf hebt gevoetbald, dan weet je: zulke wedstrijden zitten er tussen. Alleen was dit wel een slecht moment om er zo eentje tussen te hebben. Het liep tegen Wales aanvankelijk zoals we wilden. We kwamen 1-0 voor. Maar toen sloop die angst er weer in. Faalangst", zo vertelt hij in het AD.

Volgens Borkelmans ontbrak het in de toenmalige staf aan professionalisme. "Vind jij het normaal dat er voor de kwartfinale twee mensen uit de staf bij de bondscoach informeerden of ze bij verlies tegen Wales direct naar huis mochten reizen? Dat is echt gebeurd. Die houding slaat ook over op de spelers.''

De Rode Duivels nemen het in Rusland op tegen Engeland, Tunesië en Panama. "Het is nu aan onze opvolgers om het beter te doen. Ik hoop dat ook. En als het Martínez niet lukt in Rusland, zal ik hem niet afvallen", besluit Borkelmans.

Lees ookDe vermoedelijke elf: Martinez zet amper één nieuwe naam in de basis