'Opluchting' voor Oranje: 'Niets te zoeken op het WK, we waren zeker afgegaan'

'Opluchting' voor Oranje: 'Niets te zoeken op het WK, we waren zeker afgegaan'

11-06-2018 07:33

Het is geen ramp dat het Nederlands elftal niet deelneemt aan het WK. Dat stelt Jan Jongbloed, die geen hoge pet op heeft van het huidige Oranje.

Jongbloed is niet heel rouwig om het feit dat het Nederlands elftal niet meedoet in Rusland. "Oranje is gewoon niet goed genoeg en heeft met dit team niets te zoeken in Rusland. We waren zeker afgegaan", zegt de oud-keeper (77), die als eerste doelman de WK-finales van 1974 en 1978 verloor.

Jan Poortvliet is het eens met Jongbloed. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat het Nederlands elftal zich nu niet heeft geplaatst voor het WK, maar we zouden daarop ook niets hebben klaargespeeld. Kijk de afgelopen wedstrijden nog maar eens terug...", verwijst de 62-jarige trainer naar de laatste oefeninterlands tegen Slowakije (1-1) en Italië (1-1).

Poortvliet verwacht op het WK veel van Brazilië. "Ze hebben een ijzersterk elftal, met Neymar als sterspeler. Hij is, getuige zijn prachtige doelpunten in de oefeninterlands tegen Kroatië en Oostenrijk, helemaal terug na zijn zware voetblessure."