Dembélé was opgelucht na eigen transformatie: Daardoor verdween die druk

Dembélé was opgelucht na eigen transformatie: "Daardoor verdween die druk"

10-06-2018 22:49
1

Mousa Dembélé mag je gerust een atypische voetballer noemen. De Rode Duivel geniet zeker van het spelletje, maar beseft ook dat er buiten het voetbalterrein nog andere zaken bestaan. Over zijn eigen loopbaan is hij dan ook meer dan tevreden.

"Ik heb nog steeds plezier in het voetbal", reageert de linkspoot bij Het Nieuwsblad . "Ik geniet ervan. Dat is voor mij het voornaamste. Ik vergelijk mij nooit met andere voetballers. Dat interesseert mij niet. Ik kijk naar mezelf." Dembélé bekijkt het voetbal vanuit zijn nuchtere zelve, al heeft ook hij pijnlijke momenten meegemaakt. "De titelwedstrijd verliezen met AZ tegen Excelsior was best heftig, maar ook de nederlaag tegen Wales op het EK van 2016 was een grote ontgoocheling", somt hij op.

De sterkhouder van Tottenham Hotspur heeft een heuse transformatie ondergaan als voetballer: van diepe spits werd hij steeds verder achteruitgetrokken, tot hij zichzelf tot de beste controlerende middenvelders ter wereld mocht rekenen. Vooral zijn gebrek aan scorend vermogen werd hem vaak verweten toen hij nog als aanvaller fungeerde. "Daardoor verdween die druk", verwijst Dembélé naar zijn 'omscholing'. "Maar voor mezelf doet dat er weinig toe. Ik geniet ervan om te scoren, maar ik geniet evenveel van een dribbel of een bal afpakken.”