Niet enkel Nainggolan werd onrecht aangedaan: Dat vind ik wreed

Niet enkel Nainggolan werd onrecht aangedaan: "Dat vind ik wreed"

09-06-2018 13:53
5

Dat Radja Nainggolan door Roberto Martinez geweerd werd uit de WK-selectie, zette veel kwaad bloed. Filip Joos en Peter Vandenbempt vinden echter dat ook Christian Benteke onrespectvol behandeld is.

Als het van die eerste afhangt, zou de selectie er behoorlijk anders uitzien. "Benteke moet ook altijd mee", reageert Joos bij De Morgen. "Ik hoor over jogo bonito, mooi technisch spel, maar we laten onze technisch beste spits wel thuis. Die selectie is niet af." 

Collega Vandenbempt sluit zich daarbij aan. "Ik ben het eens wat Benteke betreft. Je laat hem een helft spelen en op de persconferentie achteraf zeg je dat hij het fantastisch heeft gedaan en dan neem je hem niet mee. Dat vind ik wreed. Dat wil zeggen dat hij op voorhand had beslist."

Door zijn niet-selectie blijft Benteke wachten op zijn eerste WK-deelname. In 2014 moest de boomlange aanvaller namelijk geblesseerd afhaken. In 2016 mocht hij van Marc Wilmots wel mee naar het EK in Frankrijk, maar daar bleef zijn bijdrage beperkt tot twee invalbeurten.