'Medische tests achter de rug, KAA Gent heeft opvolger Gigot zo goed als beet'

'Medische tests achter de rug, KAA Gent heeft opvolger Gigot zo goed als beet'

12-06-2018 13:00
4

KAA Gent verloor de voorbije week met Stefan Mitrovic en Samuel Gigot twee sterkhouders in de defensie. De Buffalo’s incasseerden alles samen circa tien miljoen euro. Met dat geld investeert Gent meteen in een vervanger.

Het Nieuwsblad schrijft dat Igor Plastun met zekerheid de nieuwe verdediger van de Buffalo's wordt. Gent bereikte op clubniveau een akkoord met Ludogorets, de kampioen uit Bulgarije. Met de speler zelf wordt nog verder onderhandeld.

De 27-jarige verdediger is met zijn 1m93 zeer kopbalsterk, bovendien heeft hij ook een aardige kruisbal in de voeten. De Oekraïner was in het verleden belofteinternational.

Zweed in het vizier
Naast de komst van Plastun heeft Gent zijn vizier ook nog steeds op Eric Smith gericht. De 21-jarige verdediger is momenteel nog aan de slag bij het Zweedse Norrköping. Michel Louwagie en co hopen ook zijn komst op korte termijn helemaal af te ronden.

Update 11/06, 08.50: Volgens Het Nieuwsblad staat niks of nog weinig de transfer van Plastun naar Gent nog in de weg. Ludogorets vroeg drie miljoen euro voor zijn verdediger en de Buffalo's zijn bereid dat de betalen. De vervanger van Gigot legt dra bij Gent zijn medische testen af, waarna de transfer afgerond kan worden. 

Update 12/06 (13u00): Het Laatste Nieuws weet dat niks de transfer van de 27-jarige Oekraïner nog in de weg staat. Plastun legde maandag zijn medische tests af. Vermoedelijk wordt de deal dra officieel bekend gemaakt.