Voormalig Rode Duivel haalt Extra Time onderuit: Wat een showprogramma

Voormalig Rode Duivel haalt Extra Time onderuit: "Wat een showprogramma"

09-06-2018 07:45
23

René Vandereycken is al even bondscoach af. Een groot succes was zijn passage bij de nationale ploeg niet. Als speler daarentegen maakte hij wel furore. Zo was ook hij één van de voortrekkers tijdens het WK van Mexico ’86.

De ex-speler van RSC Anderlecht en Club Brugge is sinds 2007 bondscoach af. Sindsdien was van Vandereycken maar zelden een spoor. Bij Extra Time werd de voormalig Rode Duivel wel gevraagd, maar daar bedankte hij vriendelijk voor.

Het was Frank Raes die geregeld een uitnodiging stuurde naar Vandereycken. "Hoe dikwijls hij mij niet gevraagd heeft voor Extra Time... Ik ken Frank al lang, maar dat is in mijn ogen een showprogramma, geen analytisch programma", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Geen kennis van zaken
De tafelgasten krijgen de volle lading. "Er zit daar iemand die de wedstrijden niet altijd gezien heeft en pas in de studio de beelden voor het eerst ziet. Dat is zelfs de meest populaire", doet hij zijn beklag verder.

"Ik ben er niet van overtuigd dat kijkers afhaken als je de analyses op een bevattelijke manier brengt, want dat is net het argument om die show op te voeren", besluit Vandereycken.