OFFICIEEL: Henen kan na bijltjesdag bij Everton transfervrij worden opgepikt

OFFICIEEL: Henen kan na bijltjesdag bij Everton transfervrij worden opgepikt

08-06-2018 18:48
1

De toekomst van David Henen ligt niet bij Everon. De nummer acht van het afgelopen Premier League-seizoen neemt afscheid van zeven spelers die uit hun contract lopen en onze landgenoot is één van hen.

Het nieuws rond Henen komt niet als een verrassing. Henen mikt op een nieuwe uitdaging en weigerde afgelopen winter zijn aflopende verbintenis te verlengen. Het ondertekenen van een nieuw contract was een voorwaarde van Everton om hem uit te lenen, maar dit was was niet bespreekbaar voor Henen. Een tijdelijke transfer naar Standard of Royal Antwerp viel hierdoor in het water. Mogelijk keert de 22-jarige aanvaller alsnog terug naar ons land, want hij zou hier willen doorbreken na het mislukte avontuur bij Everton.

Doelman Joel Robles is de grootste naam die op zoek moet naar een andere club. De 27-jarige Spanjaard kwam in 2013 over van Wigan Athletic, maar speelde het afgelopen seizoen tweede viool achter Jordan Pickford en Maarten Stekelenburg en kwam tot slechts twee Europa League-optredens.