'Oranje-doelman Cillessen is gegeerd door drie topclubs'

'Oranje-doelman Cillessen is gegeerd door drie topclubs'

08-06-2018 11:22

Jasper Cillessen wordt opnieuw in verband gebracht met SSC Napoli. De Spaanse krant Sport schrijft dat de komst van de doelman van FC Barcelona serieus overwogen wordt in Italië.

Napoli is geen nieuwe naam in het geruchtencircuit. De Serie A-topclub werd in een eerder stadium samen met Liverpool en Bayern München al gelinkt aan Cillessen. Sport schrijft dat Cillessen een van de kandidaten van de club uit Napels is. Bernd Leno van Bayer Leverkusen leek de beste papieren te hebben, maar Napoli zoekt alsnog naar alternatieven. Ook Rui Patricio van Sporting Portugal wordt genoemd.

Feit blijft dat Napoli tegen een torenhoge afkoopsom aanloopt, want in het contract van Cillessen staat dat hij weg mag voor zestig miljoen euro. Daarnaast zijn ze in Barcelona tevreden over de Nederlander, dus met veel minder wordt geen genoegen genomen. Cillessen zelf gaf onlangs aan dat hij bewust een meerjarig contract getekend heeft in Catalonië.

Naast Napoli schijnt ook Liverpool geïnteresseerd te zijn in Cillessen. Cillessen wordt gezien als mogelijke opvolger van Loris Karius, die in de Champions League-finale tegen Real Madrid twee keer hopeloos in de fout ging. Voor Simon Mignolet valt het doek dan helemaal.