OFFICIEEL: Vermeend Manchester City-doelwit gaat naar... Leicester

OFFICIEEL: Vermeend Manchester City-doelwit gaat naar... Leicester

08-06-2018 11:15
2

Leicester City heeft zich officieel versterkt met Jonny Evans. De dertigjarige verdediger komt voor een opvallend laag bedrag over van het gedegradeerde West Bromwich Albion.

Leicester betaalt een 'cut-price' van vier miljoen euro voor Evans, die zijn handtekening heeft gezet onder een driejarig contract. Hij is de tweede zomeraankoop van Leicester. De landskampioen van 2016 betaalde eerder 22 miljoen euro voor de Portugese verdediger Ricardo Pereira.

Het feit dat de transfersom 'slechts' vier miljoen euro bedraagt, heeft te maken met het feit dat in het West Brom-contract van Evans een degradatieclausule stond. Opvallend genoeg wilden Manchester City en Arsenal eerder dit seizoen nog 28 miljoen euro betalen voor de verdediger.

Evans heeft bijna 250 optredens in de Premier League achter zijn naam staan. Daarnaast is hij zeventigvoudig international van Noord-Ierland. Hij doorliep de opleiding van Manchester United en maakte in 2018 zijn debuut onder de toenmalige manager Sir Alex Ferguson.