'Odegaard krijgt zijn zin: Real onderhandelt en wil meewerken aan transfer'

'Odegaard krijgt zijn zin: Real onderhandelt en wil meewerken aan transfer'

08-06-2018 09:30
2

Real Madrid is in onderhandeling met Espanyol over de transfer van Martin Odegaard, melden diverse Spaanse media. De club is bereid om het Noorweegse talent definitief van de hand te doen.

Espanyol heeft goede hoop dat Odegaard deze zomer de transfer maakt en heeft een aanbieding neergelegd bij de directie van De Koninklijke. Espanyol hoopt dat de goede band met de directie van Real uiteindelijk de doorslag gaat geven. Real wilde Odegaard aanvankelijk niet verkopen, maar denkt daar nu anders over.

Odegaard werd de afgelopen anderhalf jaar verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij slechts bij vlagen zijn klasse kon laten zien. De jonge Noor (19) deed een stap achteruit om er vervolgens een vooruit te maken. Odegaard hoopt komend seizoen te schitteren in de Spaanse competitie. De kans is klein dat Odegaard bij Real door gaat breken.

Odegaard werd in 2014 op vijftienjarige leeftijd door Real weggekaapt bij Stromsgodset IF. Hij maakte in totaal slechts één keer zijn opwachting in de hoofdmacht van de Spanjaarden. De Noor verving Cristiano Ronaldo in het competitieduel met Getafe (7-3 winst). Verder speelde hij voornamelijk in het beloftenelftal van Real.