Akkoord over Dimata blijft uit: 'Duitsers leggen RSCA het vuur aan de schenen'

Akkoord over Dimata blijft uit: 'Duitsers leggen RSCA het vuur aan de schenen'

26-06-2018 07:15
18

Landry Dimata kan op heel wat interesse rekenen. Zo willen RSC Anderlecht en Club Brugge de aanvaller op huurbasis overnemen van VFL Wolfsburg. De belofteninternational spreekt zich voor het eerst zelf uit over zijn nieuwe bestemming.

Marc Coucke en Luc Devroe kennen Dimata nog van bij KV Oostende, waar de spits zijn grote doorbraak kende. Club Brugge laat het niet zomaar gebeuren, het toont ook concrete interesse. "Als Anderlecht me wil, is het ergens logisch dat ook Club Brugge interesse toont", vindt Dimata.

Eerste keus
Over zijn toekomst is Dimata duidelijk, hij heeft één doel. "Het ideale scenario is dat ik het seizoen begin bij Wolfsburg. Ik heb er nog vier jaar contract en het is nog altijd mijn ambitie om daar de aanvalsleider te worden", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De centrumspits blijft echter realistisch. "Als er nieuwe spitsen bijkomen, moet ik de juiste keuze maken. Ik vind het een eer dat de Belgische topclubs me volgen", aldus Dimata.

Update 13/06 (9u30): Volgens Het Laatste Nieuws zit de transfer van Dimata in de laatste rechte lijn. Deze week nog gaat paars-wit met Wolfsburg rond de tafel zitten. De vertrekvoorwaarden zullen besproken worden. Anderlecht hoopt dan ook snel tot een akkoord te komen.

Update 26/06 (7u15): De onderhandelingen tussen beide clubs blijft aanslepen. Volgens Het Nieuwsblad is er over de uitleenbeurt al lang een akkoord. Het is echter de aankoopoptie die voor moeilijkheden zorgt. Wolfsburg wil namelijk een groot deel van zijn geïnvesteerde elf miljoen terug.