Heeft Martinez zorgen aangepakt? Enkel Brazilië evenaart Belgische cijfers

Heeft Martinez zorgen aangepakt? Enkel Brazilië evenaart Belgische cijfers

07-06-2018 19:50
2

Onder Roberto Martinez verloren de Rode Duivels in twee jaar tijd slechts één wedstrijd (en dan nog bij zijn debuut tegen Spanje), maar toch is er flinke kritiek op de bondscoach. Defensief zou hij de zaakjes niet op orde hebben. De laatste wedstrijden bewijzen echter het tegendeel.

De verdedigende cijfers van onze nationale ploeg zijn namelijk uitstekend. Thibaut Courtois is nu al 390 minuten ongeslagen. De laatste tegentreffer die onze Duivels moesten slikken, was eentje van Hirving Lozano in de oefenpot met Mexico, begin november. Sindsdien volgden een 1-0 tegen Japan, een 4-0 tegen Saoedi-Arabië, een 0-0 tegen Portugal en woensdagavond nog een 3-0 tegen Egypte.

België moest in 2018 dus nog geen enkel doelpunt toestaan. Natuurlijk was de tegenstand niet die van de wereldtop, maar Japan, Portugal en Egypte zijn straks wel actief op het WK. Wat de prestatie extra straf maakt, is het feit dat slechts één andere WK-ganger hetzelfde kan zeggen: Brazilië. De Goddelijke Kanaries kregen één schamel goaltje binnen in hun voorbije zeven wedstrijden. 

Andere toplanden? Ook zorgen
Niemand die ontkent dat de Rode Duivels nog werkpunten hebben. Dat geldt echter ook voor andere sterke teams op het WK. Zo wist Spanje al vier matchen op rij de netten niet meer proper te houden, terwijl Argentinië er recent nog zes om de oren kreeg van ... de Spanjaarden.

Frankrijk zit in hetzelfde schuitje als haar zuiderburen: één keer de nul op vijf interlands. En ook de fans in Duitsland kreunen. Die Mannschaft incasseert nu al vier wedstrijden op rij minstens één tegengoal. Bovendien dateert de laatste zege van de troepen van Joachim Löw al van 5 oktober vorig jaar.