'Barça denkt aan spectaculaire zomerdeal en informeert naar man van 80 miljoen'

'Barça denkt aan spectaculaire zomerdeal en informeert naar man van 80 miljoen'

07-06-2018 19:40

FC Barcelona heeft zich gemengd in de transferstrijd om Thomas Lemar. De Spaanse club heeft bij AS Monaco geïnformeerd naar de mogelijkheden om de Franse middenvelder over te nemen, zo meldt het Spaanse Sport

Daarmee hebben Chelsea en Atlético Madrid er een zeer geduchte concurrent bij in de strijd om de handtekening van Lemar. Vorige zomer probeerde Arsenal de Fransman in te lijven en afgelopen winter hoopte Liverpool hem aan te trekken als opvolger van Philippe Coutinho, maar beide clubs slaagden daar niet in. 

Inmiddels is duidelijk dat er deze zomer opnieuw een aantal clubs gaat jagen op de 22-jarige speler van Monaco. Barcelona is op zoek naar meer aanvallende impulsen en heeft daarom Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) en dus Lemar op de radar staan. Binnen de Catalaanse club gaat naar verluidt de voorkeur uit naar Lemar.

Woensdag werd in Italië al bericht over onderhandelingen tussen Atlético en Monaco over Lemar. De club uit Madrid zou zestig miljoen euro willen betalen terwijl de Monegasken minstens tachtig miljoen willen hebben. Lemar heeft bij de Ligue 1-grootmacht een contract tot 2020.