Statistische domper: 'Zelfs Peru heeft meer kans op wereldtitel dan Rode Duivels'

Statistische domper: 'Zelfs Peru heeft meer kans op wereldtitel dan Rode Duivels'

Gepubliceerd: donderdag 7 juni 2018 om 19:18do 07-06-2018 om 19:18

De Rode Duivels beginnen straks in Rusland aan een toernooi waar ze, zowel in binnen- als buitenland, tot de outsiders gerekend worden. Sommige fans dromen stiekem van de ultieme triomf. Die kans is echter bijzonder klein, berekende Gracenote.

Het bekende statistiekenbureau heeft onderzocht hoeveel kans elke deelnemer maakt om op 15 juli te triomferen in de finale. België strandt in die prognose op vier procent. Daarmee moet ons land liefst acht andere naties laten voorgaan.

Naast de usual suspects zouden ook groepsgenoot Engeland, Colombia en zelfs Peru eerder mogen juichen. De topfavoriet voor het WK is Brazilië. Gracenote geeft Neymar en co ruim één kans op vijf (21 procent) om met de titel te gaan lopen. Spanje maakt tien procent kans, Duitsland en Argentinië acht. 

Over een wereldtitel moeten we ons dus geen illusies maken, maar de poulefase overleven mag geen probleem vormen. Zowel de troepen van Roberto Martinez als Engeland stoten in 71 op de 100 keer door. Daarna wacht hoogstwaarschijnlijk Colombia (77 procent kans op groepswinst in poule H) of Polen (50 procent).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij vier procent een realistische inschatting?

Ja
41%
Nee, dat is te weinig
49%
Nee, dat is te veel
10%
(189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws