Statistische domper: 'Zelfs Peru heeft meer kans op wereldtitel dan Rode Duivels'

Statistische domper: 'Zelfs Peru heeft meer kans op wereldtitel dan Rode Duivels'

07-06-2018 19:18
2

De Rode Duivels beginnen straks in Rusland aan een toernooi waar ze, zowel in binnen- als buitenland, tot de outsiders gerekend worden. Sommige fans dromen stiekem van de ultieme triomf. Die kans is echter bijzonder klein, berekende Gracenote.

Het bekende statistiekenbureau heeft onderzocht hoeveel kans elke deelnemer maakt om op 15 juli te triomferen in de finale. België strandt in die prognose op vier procent. Daarmee moet ons land liefst acht andere naties laten voorgaan.

Naast de usual suspects zouden ook groepsgenoot Engeland, Colombia en zelfs Peru eerder mogen juichen. De topfavoriet voor het WK is Brazilië. Gracenote geeft Neymar en co ruim één kans op vijf (21 procent) om met de titel te gaan lopen. Spanje maakt tien procent kans, Duitsland en Argentinië acht. 

Over een wereldtitel moeten we ons dus geen illusies maken, maar de poulefase overleven mag geen probleem vormen. Zowel de troepen van Roberto Martinez als Engeland stoten in 71 op de 100 keer door. Daarna wacht hoogstwaarschijnlijk Colombia (77 procent kans op groepswinst in poule H) of Polen (50 procent).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie