Van Beerschot via Man City naar Ajax: 'Ik ga er steeds meer in geloven'

Van Beerschot via Man City naar Ajax: 'Ik ga er steeds meer in geloven'

07-06-2018 12:59

De achttienjarige Noah Abid gaat na de zomer bij Ajax aan de slag. De controlerende middenvelder komt over van Vitesse en heeft al een bijzondere voetbalcarrière achter de rug: Abid kwam in het verleden uit voor Germinal Beerschot én voor Manchester City.

De in Den Haag geboren linkspoot verhuisde al op jonge leeftijd met zijn ouders naar België en ging voetballen bij Beerschot. Nadat zijn ouders gescheiden waren, ging Abid met zijn vader mee naar Engeland. "Mijn moeder kon niet voor mij zorgen. Vandaar dat ik met mijn vader meeging", vertelt hij aan De Gelderlander.

De middenvelder werd gescout door Manchester City, maar kon niet aarden in Engeland en besloot terug naar Nederland te gaan. "Mijn situatie in Engeland was niet stabiel. Als je profvoetballer wil worden, en dat wil ik, heb je een goede basis nodig."

Abid ging daarom bij de moeder van zijn stiefmoeder in het Gelderse Huissen wonen en speelde zich in de kijker van het naburige Vitesse. Dit seizoen kreeg hij echter een slechtnieuwsgesprek in Arnhem. "Ik kreeg te horen dat ik niet zeker meer was van mijn vaste positie. Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel.

Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen." Abid gaat er alles aan doen om Ajax 1 te halen. "Ik ben eigenwijs en heb altijd in mijzelf geloofd. Nu ben ik al zover. Ik ga er steeds meer in geloven."