VP Award 2018: de beste speler uit de voorbije Jupiler Pro League

VP Award 2018: de beste speler uit de voorbije Jupiler Pro League

07-06-2018 10:00
5

Nu de kruitdampen van Play-Off 1 stilaan gaan opgestegen zijn en het WK in Rusland écht voor de deur staat, is het tijd om de VP Award 2018 uit te reiken. VoetbalPrimeur.be gaat op zoek naar de beste speler uit de Jupiler Pro League 2017-2018. Onze redactie deed al het halve werk, nu is het aan jullie!

De redactie van VP.be stemde reeds op haar top-20 van het voorbije seizoen. Elke redacteur mocht afzonderlijk invullen welke twintig spelers het meeste indruk op hem gemaakt hebben. In die rangschikking werken we met een puntensysteem: hoe hoger je staat, hoe meer punten (van 100 punten voor de eerste tot één puntje voor de twintigste).  

Op basis van die aparte opinies heeft de redactie van VP.be tien namen weerhouden. Die leggen we nu voor aan jullie, de lezers. Onderaan in de poll krijgen jullie de kans om jullie stem uit te drukken. Wie was voor jullie dé ster van de voorbije tien maanden op de Belgische velden? Shoot! De stemmen van de lezers zullen voor vijftig procent doorwegen, net als de mening van onze redactie.

De kanshebbers (in alfabetische volgorde)

Mehdi Carcela (Standard Luik)
Elke Belgische voetbalfan, ja stiekem zelfs die van Club en Anderlecht, reageerde opgetogen toen Standard afgelopen winter bekendmaakte dat Carcela terug zou keren op onze velden. De frivole winger maakte meteen weer duidelijk dat hij technisch de beste uit de JPL is.

Teddy Chevalier (KV Kortrijk)
Het nukkige enfant terrible werkte één van zijn beste jaargangen af. De Fransman scoorde aan de lopende band. Bovendien zaten er heel wat geniale pareltjes tussen zijn doelpunten. Glen De Boeck raakte de juiste snaar.

Junior Edmilson (Standard Luik)
Aan de zijde van Carcela ontbolsterde ook  Edmilson helemaal na Nieuwjaar. De Braziliaanse Belg spreidde eindelijk volledig zijn gigantische potentieel tentoon. Dribbelen, scoren, strak voorzetten … en ook nog eens mee verdedigen.

Christian Luyindama (Standard Luik)
Nummer vier uit de lijst en al de derde kandidaat van de Rouches. Ook in de achterhoede zette Ricardo Sa Pinto zijn elftal op de rails. Dé revelatie was ‘middenvelder’ Luyindama. Een rijtje lager bleek de Congolees simpelweg niet te passeren.

Brandon Mechele (Club Brugge)
Net als Luyindama heerste de West-Vlaming over de spitsen uit de JPL. Qua positiespel kent de mandekker zijn gelijke niet. De Brugse fans schreeuwden Mechele zelfs richting WK-selectie, maar Roberto Martinez antwoordde niet aan die roep.

Ryota Morioka (Waasland-Beveren/RSC Anderlecht)
Als je het woord ‘vista’ in één beeld wil samenvatten, laat je best een compilatie van de Japanner afspelen. Wat Morioka bij momenten liet zien, was adembenemend. De rust waarmee de spelmaker openingen vindt, leverde hem, samen met zijn statistieken, een transfer richting Brussel op.

Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi)
Aladdin is misschien wat hoog gegrepen, maar het verhaal van Rezaei heeft toch een groot sprookjesgehalte. Een Iraniër die een handvol woorden Engels sprak, verruilde zijn thuisland voor Charleroi. Daar potte hij de ene treffer na de andere. Zo eentje met happy end.

Adrien Trebel (RSC Anderlecht)
Tussen alle middelmaat door stak één man er met kop en schouders bovenuit bij paars-wit: Trebel. De Fransman liet zich zelfs in de Champions League-groepsfase niet uit zijn lood slaan. Dankzij zijn enorme drive en technisch overwicht hielp hij Anderlecht meermaals over een dood punt heen.

Hans Vanaken (Club Brugge)
De spelmaker van de landskampioen werd al bekroond met de trofee voor ‘Profvoetballer van het Jaar’. Niemand die daar kritiek op had, want Vanaken domineerde de titelrace van Club. Het arendsoog van de Limburger ziet elke opening, zowel op het veld als naast de doelman.

Ruud Vormer (Club Brugge)
Terwijl zijn maatje op de middenstrook eind mei in de bloemetjes werd gezet, boekte Vormer zijn mooiste overwinning begin 2018, toen hij de Gouden Schoen uitgereikt kreeg. De assistkoning toont zich al jaren de enige echte aanjager van Blauw-Zwart.

Stem in de poll onderaan op jouw ‘VP Award 2018’.