WK-tegenstander van Rode Duivels laat familie thuis tijdens WK vanwege racisme

WK-tegenstander van Rode Duivels laat familie thuis tijdens WK vanwege racisme

06-06-2018 18:50

Danny Rose gaat deze zomer met Engeland naar het WK in Rusland, maar zijn familie zal hem niet achterna reizen. De back van de nationale ploeg is bang dat zijn familie met racisme te maken krijgt.

"Over mezelf maak ik me geen zorgen", begint Rose in een interview met The Evening Standard. "Maar ik heb mijn familie verteld dat ik niet wil dat ze naar Rusland komen vanwege racisme en andere dingen die kunnen gebeuren. Ik wil dat ik me geen zorgen over hen hoef te maken als ik me voorbereid op een wedstrijd. Niets zou me meer raken dan wanneer mijn familie iets overkomt."

"Mijn vader is er kapot van. Ik kon het horen aan zijn stem. Hij zei dat hij misschien nooit meer een kans krijgt om mij te zien op een WK. Het was emotioneel om dat te horen. Het is heel treurig. Maar het is zoals het is. Op een of andere manier heeft Rusland het WK toegewezen gekregen en daar moeten we het maar mee doen", aldus de 27-jarige back van Tottenham Hotspur. 

In verschillende jeugdwedstrijden met de Engelse selectie kreeg Rose te maken met racisme-incidenten. Zo werd hij in 2012 in Servië racistisch bejegend. "Ik heb geen vertrouwen in de rechterlijke macht dus ik neem geen enkel risico. Ik kreeg na dat incident geen enkele justitiële steun. Ik heb nooit iemand buiten Engeland daarover gesproken", aldus Rose.