'Lombaerts kan bij verrassende Belgische topclub aan de slag'

'Lombaerts kan bij verrassende Belgische topclub aan de slag'

06-06-2018 08:20
18

Nicolas Lombaerts lijkt op weg om KV Oostende al na één seizoen weer te verlaten. De gewezen Rode Duivel kan terugkeren naar Rusland, waar hij jarenlang actief was. Toch is een verlengd verblijf in België ook nog altijd een mogelijkheid.

Zenit Sint-Petersburg heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer van de ervaren verdediger. In Rusland kreeg Lombaerts altijd veel lof en erkenning, bovendien liggen de lonen daar een pak hoger. Toch kijkt de linkspoot de kat voorlopig nog uit de boom.

Mogelijk wacht Lombaerts eerst de binnenlandse interesse af. Zo is het een publiek geheim dat Marc Coucke gecharmeerd is door de 33-jarige verdediger. RSC Anderlecht haalde al enkele versterkingen in huis voor achterin, toch mist paars-wit op die positie de nodige ervaring.

Terug naar het oude nest
In het verleden kende Lombaerts zijn grote doorbraak bij KAA Gent. De Buffalo’s zagen Samuel Gigot en Stefan Mitrovic – samen goed voor circa tien miljoen euro – naar het buitenland verkassen. Michel Louwagie wil dat geld meteen investeren in een nieuwe verdediger, wie weet wel Lombaerts.