VP’s transferbarometer: welke Rode Duivels kunnen WK gebruiken als springplank?

VP’s transferbarometer: welke Rode Duivels kunnen WK gebruiken als springplank?

06-06-2018 09:00
1

23 Rode Duivels gaan vanaf volgende week op zoek naar eeuwige roem, maar stiekem dromen enkelen ook van wat anders. Het WK in Rusland geldt namelijk als gigantische vitrine voor een transfer. Elk groot toernooi spelen uitblinkers zich in de kijker van grootste clubs op aarde. Welke Rode Duivels kunnen daarvan profiteren? VoetbalPrimeur.be meet de temperatuur.

Roodgloeiend
Twee Rode Duivels liggen met 99 procent zekerheid (in het voetbal weet je nooit) bij een andere club onder contract na de zomer. De verbintenis van Marouane Fellaini loopt af op Old Trafford, verlengen is geen optie meer. Arsenal FC, Italië of het Verre Oosten lonkt. Ook Simon Mignolet lijkt Engeland te zullen verlaten. Genegeerd door Jürgen Klopp kan de Limburger terecht bij Napoli SSC of Borussia Dortmund.

De kans dat Mousa Dembélé en Toby Alderweireld bij Tottenham Hotspur blijven, is nog steeds bestaande, maar toch gonst het ook bij beide Antwerpenaren van de geruchten. Internazionale zou Ivan Perisic willen inruilen voor onze linkspoot, terwijl Alderweireld interesse opwekt van Manchester United en Paris Saint-Germain. Beide Duivels hebben nog één jaar contract bij The Spurs.

Warm
Stamford Bridge zou de komende weken voor een complete make-over te staan kunnen komen. Dat Antonio Conte vertrekt, is al langer duidelijk. Thibaut Courtois en Eden Hazard zouden dat voorbeeld wel eens kunnen volgen. Real Madrid is al sinds eeuwig en één dag geïnteresseerd in de Belgische sterkhouders. Komt het er nu dan écht van?

Niet enkel Eden, ook broertje Thorgan kan andere oorden opzoeken. De spelmaker is tot volle wasdom gekomen bij Borussia Mönchengladbach en daar hoopt Valencia CF van te profiteren. De Spanjaarden mikken overigens ook op Thomas Meunier, die bij Paris Saint-Germain op een zijspoor is beland dankzij levende legende Dani Alves.

Dat Nacer Chadli na de degradatie van West Bromwich Albion andere oorden opzoekt, lijkt dan weer logisch. Concrete kandidaten zijn er echter nog niet. Tot slot mag ook de enige vertegenwoordiger uit de Jupiler Pro League, Leander Dendoncker, zich op het WK in de kijker spelen van potentiële gegadigden. De middenvelder annex verdediger wilde vorige zomer al weg bij RSC Anderlecht, maar dat kwam er toen niet van.

Lauw
Rond heel wat jongens beweegt voorlopig vrij weinig, al kan een sterke prestatie op het WK dat in een vingerknip veranderen. Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Youri Tielemans (AS Monaco) zijn in dat geval. Beide youngsters zitten goed bij hun huidige club, maar zouden dankzij een opvallende invalbeurt in Rusland zomaar het transfervuur kunnen zien oplaaien.

Ook voor de ‘Chinezen’ in de selectie kan het WK een kantelpunt betekenen. Rond zowel Axel Witsel als Yannick Carrasco speelt tot op heden niets. Daar zal een sterk toernooi ongetwijfeld verandering in brengen. Beide heren hebben alvast het voordeel dat Roberto Martinez hen steunt. Een opmerkelijk geval is Michy Batshuayi. De opportunistische spits maakte indruk bij Borussia Dortmund en lijkt daar ook te zullen blijven, al moet er nog een akkoord gevonden worden met eigenaar Chelsea FC.

Koel
Bij de rest van de Belgische helden zou een zomerse overgang een verrassing betekenen. Als Dedryck Boyata Vincent Kompany (vakkundig) vervangt in Rusland, zal hij ongetwijfeld in de spotlights komen te staan. Dan is een vertrek bij Celtic FC snel aan de orde. Voorlopig beweegt er echter niets. Koen Casteels keept als vaste waarde bij VFL Wolfsburg en doet dat hoogstwaarschijnlijk komend Bundesliga-seizoen opnieuw.

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku blijven actief in Manchester. Beide Duivels zijn sterkhouders bij hun team én kosten een smak geld. Tottenham gaat met Jan Vertonghen toch één landgenoot aan boord houden, terwijl Thomas Vermaelen een extra periode mag vertoeven bij FC Barcelona. Reserve Laurent Ciman verwisselde in de winter al van Amerikaanse werkgever.