OFFICIEEL: Belgisch toptalent (18) moet de 'nieuwe Mertens' worden

OFFICIEEL: Belgisch toptalent (18) moet de 'nieuwe Mertens' worden

05-06-2018 19:39
3

FC Utrecht heeft een opmerkelijke doch grote slag geslagen. Het is de Domstedelingen gelukt om het achttienjarige Belgische toptalent Othmane Boussaid te strikken, hoewel er concurrentie was van Manchester City en meerdere Belgische topclubs.

Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De overgang van Boussaid wordt na het weekeinde afgerond. Hij komt over van het failliete Lierse SK. Onlangs haalde Utrecht ook al Yassin Nasser en Mehdi Lehaire op bij de opgedoekte Pallieters. De verbazing over de keuze van Boussaid was groot, aangezien de verwachting was dat het kapitaalkrachte Manchester City met hem aan de haal zou gaan.

Boussaid maakte dit seizoen zijn profdebuut in de Proximus League en wist in veertien optredens te imponeren met zijn dribbels, snelheid en technische vaardigheid. Het sportieve verhaal van FC Utrecht heeft de middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, uiteindelijk over de streep getrokken.

Update 5/6 19.39: Boussaid maakt inderdaad de overstap naar FC Utrecht. De Nederlandse subtopper heeft de komst van onze talentvolle landgenoot (18) dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. "Othmane is erg talentvol en enorm ambitieus”, aldus de opgetogen directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig."