Löw verklaart: 'Sané is bij de nationale ploeg nog geen gearriveerde speler'

Löw verklaart: 'Sané is bij de nationale ploeg nog geen gearriveerde speler'

04-06-2018 17:49
2

Bondscoach Joachim Löw heeft tekst en uitleg gegeven over enkele opvallende keuzes in de selectie van Duitsland voor het WK. Vooral het feit dat Leroy Sané niet mee gaat naar Rusland mag een verrassing heten.

De vleugelspeler kende een ijzersterk jaar bij Manchester City, met vijftien assists en tien goals. "Op de vleugels zijn goed bezet, met Thomas Müller en Marco Reus", reageert Löw tegenover Kicker. "En Julian Draxler heeft een goede Confederations Cup gespeeld en deed het nu ook weer goed. Ik moest kiezen tussen Julian Brandt (Bayer Leverkusen) en Sané. Dat was niet eenvoudig."

"Beide spelers hebben specifieke kwaliteiten, beide spelers zijn erg sterk in de dribbel", vervolgt Löw. "Leroy is een groot talent, absoluut, en hij zal er in september absoluut weer bij zijn. Maar bij de nationale ploeg is hij nog geen gearriveerde speler. Dat heeft hier misschien een beetje de doorslag gegeven."

Naast Sané vielen ook Jonathan Tah, Nils Petersen en Bernd Leno af. Laatstgenoemde hoopte op een plekje als derde doelman, maar Kevin Trapp krijgt de voorkeur. Ook die keuze is verrassend. "Bij het EK kozen we voor Bernd, nu kiezen we voor Kevin. Beide doelmannen zitten ongeveer op hetzelfde niveau."