'Jongeling van Racing Genk wil uitgeleend worden aan Beerschot-Wilrijk'

'Jongeling van Racing Genk wil uitgeleend worden aan Beerschot-Wilrijk'

04-06-2018 16:40

KRC Genk wil Dante Vanzeir volgend seizoen ervaring op laten doen in de Eerste Klasse B. Vanzeir is akkoord en heeft zijn voorkeur voor Beerschot-Wilrijk uitgesproken.

Het Belang van Limburg meldt dat Vanzeir zijn keuze heeft gemaakt. Er was interesse van meerdere clubs, maar Vanzeir voelt dus het meeste voor een uitleenbeurt aan de Kielse Ratten. Hoewel er op clubniveau geen akkoord is, lijkt het door de voorkeur van Vanzeir slechts een kwestie van tijd voordat de partijen overeenstemming bereiken.

De 20-jarige Vanzeir wordt al enkele jaren gerekend tot de grootste talenten uit de Genkse jeugdopleiding. Vanzeir wist echter nog niet door te breken in de hoofdmatch. Dit seizoen kwam de rechtsbuiten slechts tot zes optredens, waarvan één als basisspeler. Voor volgend seizoen viel er geen beterschap te verwachten, waardoor er wordt geopteerd voor een tijdelijk vertrek. Vanzeir tekende vorige zomer nog een contract tot medio 2021 bij Genk, dus de club ziet in hem absoluut een man voor de toekomst.

Lees ook: Genk stelt plan op voor mercato: 'Liefst vijf aanvallers mogen vertrekken'