UPDATE: 'Gent ontvangt miljoenen voor verdediger'

UPDATE: 'Gent ontvangt miljoenen voor verdediger'

05-06-2018 09:35
26

KAA Gent raakt Samuel Gigot zo goed als zeker kwijt, nu hij op de drempel van de uitgang staat. De 24-jarige Fransman is namelijk hard op weg naar Spartak Moskou.

Gigot werd afgelopen vrijdag nog in verband gebracht met Kuban Krasnodar, waar hij met de van Anderlecht overgekomen Uros Spajic een nieuw centraal duo moest gaan vormen. Het Laatste Nieuws meldt echter dat Russisch kampioen Spartak Moskou met de Buffalo aan de haal gaat. De krant schrijft dat Gigot momenteel al in Rome is om medische testen te ondergaan, terwijl de clubs druk aan het onderhandelen zijn over de transfersom.

Er worden nog geen bedragen genoemd, maar Gent gaat gerandeerd ruime winst op Gigot maken. Hij werd in januari 2017 voor 1,3 miljoen euro overgenomen van KV Kortrijk en heeft inmiddels al een marktwaarde van zes miljoen euro. De kassa gaat dus rinkelen in Gent. Sportief is het vertrek van Gigot wel een serieuze aderlating, want hij was het afgelopen seizoen in 39 van de 40(!) officiële competitieduels een basispion. 

Update 15u20: KAA Gent heeft het vertrek van Gigot al bevestigd via de officiële. Zoals geschreven wordt het inderdaad Spartak Moskou voor Gigot, die een contract voor vier jaar tekent. ''In naam van de hele club, zijn medespelers en alle supporters wensen we Samuel te bedanken voor zijn inzet voor KAA Gent en wensen we hem veel succes bij zijn verdere carrière. Merci Sam!'', klinkt het.

Update 05/06, 9.35: Volgens Het Laatste Nieuws ontvangt KAA Gent maar liefst acht miljoen euro voor Gigot. Zelf wordt de Fransman ook niet armer van zijn transfer. Naar verluidt krijgt hij vanaf nu maandelijks 150.000 euro op zijn bankrekening gestort. Een veelvoud van wat hij kreeg in de Ghelamco Arena.