Martinez brengt meer duidelijkheid over selectie Kompany: Geven hem tijd

Martinez brengt meer duidelijkheid over selectie Kompany: "Geven hem tijd"

04-06-2018 10:30
8

Er waren de voorbije dagen heel wat twijfels over de WK-selectie. Zou Vincent Kompany mee naar Rusland mogen of niet? Ondanks zijn blessure neemt Martinez hem toch mee. Maar de verdediger moet wel helemaal fit geraken.

"We gaan voor Kompany de tijd nemen die we krijgen. Reglementair kan dat tot de dag voor onze eerste wedstrijd. Kompany presteert sterk in het trainingskamp. Zijn leiderschap is essentieel voor ons. We willen hem elke kans geven om erbij te zijn", klinkt het op de persconferentie.

"Het is een WK, geen vriendschappelijke interland. Daarom nemen we deze uitzonderlijke beslissing. De scan gaat nog niet beslissend zijn. We hebben nog zeven à tien dagen nodig om te zien of hij klaar geraakt. Ik heb vertrouwen in onze medische staf. We gaan samenwerken om dit tot een succes te brengen."

Met Laurent Ciman heeft Martinez ook een back-upspeler geselecteerd. "Als Vincent op 17 juni niet fit is, zal hij er niet bij zijn. Ciman is de reservespeler. Maar hij maakt tot aan de beslissing volwaardig deel uit van de groep. Hij kan daar goed mee omgaan. Hij is op en top prof. Zijn ervaring is belangrijk", klinkt het.