'De opvolger van Simons, een eeuwige glimlach en onvermoeibare fysiek'

'De opvolger van Simons, een eeuwige glimlach en onvermoeibare fysiek'

03-06-2018 22:48
3

Club Brugge zoekt zoals elk jaar weer naar zijn speler van het jaar. Eén van de zeven genomineerden is Marvelous Nakamba. Op de website van Club Brugge kreeg hij heel wat lof voor het voorbije seizoen.

'De loodzware erfenis van Timmy Simons dragen is geen eenvoudige opdracht. Velen probeerden het, niemand slaagde erin om de positie van de ondertussen 41-jarige middenvelder succesvol in te vullen. Tot Marvelous Nakamba deze zomer de overstap maakte van Vitesse. De Zimbabwaan, die in een ver verleden al eens ging testen bij Cercle Brugge, werd direct een vaste waarde naast Ruud Vormer', klonk het.

De goede punten van de middenvelder worden ook opgesomd. 'Nakamba koppelt een niet-imposant gestalte en een eeuwige glimlach aan een onvermoeibare fysiek en schijnbaar uitschuifbare benen die tussen elke aanval zitten.'

'Naka is alleszins een speler die tactisch gedisciplineerd is, altijd voluit gaat, maar nooit over de schreef gaat. Het levert hem veel liefde van het Brugse publiek op, tot een persoonlijke fanclub in de Noordtribune toe. Hij ondergaat de lof – zoals alles – met de glimlach op het gezicht', aldus de Bruggelingen. Of hij de prijs ook wint, komen we in de komende weken te weten.