Neymar bekroont langverwachte rentree met fraaie goal; Brazilië verslaat Kroatië

03-06-2018 17:57

Neymar heeft zijn rentree op het hoogste niveau direct bekroond met een doelpunt. De absolute vedette van Brazilië kwam ruim drie maanden geleden voor de laatste keer in actie namens Paris Saint-Germain en viel zondagmiddag in tijdens een oefenduel met Kroatië. Niet veel later tekende de aanvaller voor de openingstreffer. Roberto Firmino verzorgde de eindstand: 2-0.

Voor aanvang van de oefeninterland in het stadion van Liverpool had bondscoach Tite reeds aangekondigd dat Neymar speelminuten zou krijgen. Eind februari raakte de sterspeler in dienst van PSG geblesseerd. Sindsdien speelde hij geen minuut meer. Zondag volgde dan eindelijk de langverwachte terugkeer.

Na een eerste helft zonder doelpunten op Anfield werd Neymar in de ploeg gebracht door Tite. 25 minuten later was het raak: Neymar ontving de bal van Phillipe Coutinho, passeerde een Kroatische verdediger en schoot hard en onhoudbaar raak. Bij die ene treffer bleef het uiteindelijk.

In de tweede helft werd er bij zowel Brazilië als Kroatië volop gewisseld. Zlatko Dalic bracht liefst zeven nieuwe spelers in het veld en aan Braziliaanse zijde kwamen namen als Roberto Firmino, Fred, Filipe Luis en Marquinhos in het veld. Firmino tekende in de slotsecondes voor de eindstand.

Brazilië speelt op 10 juni nog een oefeninterland tegen Oostenrijk. Een week later volgt het eerste WK-duel. Zwitserland is dan de tegenstander. Kroatië sluit de voorbereiding op het WK op 8 juni af met een oefenpot tegen Senegal. Op zaterdag 16 juni is Nigeria in Kaliningrad de eerste opponent op het WK.