Portugese kranten zeer tevreden over eigen team: ''Duivels in de achterzak''

Portugese kranten zeer tevreden over eigen team: ''Duivels in de achterzak''

03-06-2018 15:00
7

De Rode Duivels kwamen zaterdag in een tegenvallende match niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Portugal. Waar er in ons land veel kritiek klonk na de match, werd in Portugal opvallend positief gereageerd op het resultaat en vertoonde spel.

Tribuna Expresso zag dat Portugal controleerde en bij momenten domineerde. ''Tegen de Belgen was er nooit reden tot bezorgdheid. In het slot van de eerste helft verslapte België, verder dan een schot van Vertonghen en enkele zwakke voorzetten kwamen ze niet. Mertens en Hazard kunnen fantastisch dribbelen, het spel verleggen en de bal controleren, maar ze zijn allergisch aan passes geven'', klinkt het kritisch.

O Bola loofde met name de teamprestatie van de nationale ploeg. ''Op de goede weg. Zeer positieve signalen tijdens uitdagende test. We zijn terug een team. Onze start was niet goed, maar dit team had nadien weer het aroma van de ploeg op Euro 2016'', droomt de krant stiekem van een zelfde verrassing als op het EK van 2016.

Tot slot kopte Record duidelijke taal op de voorpagina. ''Duivels in de achterzak'', luidde de kop. ''Zelfs zonder Cristiano Ronaldo speelt Portugal gelijk bij één van de titelkandidaten. De selectie liet zien waarom ze kampioen van Europa is'', aldus Record.