Miljardair: megacontract voor Zidane, vijftig miljoen euro per jaar

Miljardair: megacontract voor Zidane, vijftig miljoen euro per jaar

03-06-2018 07:52

De Egyptische miljardair Naguib Sawiris claimt dat er in het Midden-Oosten een megacontract klaar ligt voor Zinédine Zidane. De Fransman zou op de nominatie staan om de nieuwe bondscoach van Qatar te worden. De klus betaalt goed: vijftig miljoen euro per jaar, claimt Sawiris.

Sawiris is een 63-jarige miljardair uit Egypte die zijn vermogen verdiend heeft in de telecommunicatie-wereld. Hij claimt op Twitter nu dat Zidane tijdens het WK van 2022 mogelijk aan het roer staat als bondscoach van Qatar. De oefenmeester kan voor vier jaar tekenen in de oliestaat en daarbij vijftig miljoen euro per jaar opstrijken. 'Money talks?', vraagt Sawiris zich af.

Waar of niet, opvallend is het gerucht zeker. Nadat Zidane deze week bekendmaakte dat hij na tweeënhalf jaar stopt bij Real Madrid is hij al aan diverse klussen gelinkt. Onder meer Chelsea zou hem willen halen als opvolger van Antonio Conte. Nu wordt Zidane in verband gebracht met Qatar. 

De tweet van Sawiris is door buitenlandse media opgepikt, onder meer door veel Spaanse kranten. Xavi (Al-Sadd) werd ook genoemd als mogelijke bondscoach van Qatar. Het bericht van Sawiris zou daarom tegenstrijdig zijn, schrijft AS.