'Lewandowski troeft Icardi af en kan toptransfer maken naar de Serie A'

'Lewandowski troeft Icardi af en kan toptransfer maken naar de Serie A'

03-06-2018 07:43

Robert Lewandowski staat zondag groot op de voorpagina van de Italiaanse krant Corriere dello Sport. De Poolse goalgetter van Bayern München wordt serieus gezien als vervanger van Gonzalo Higuain bij Juventus.

Higuain wordt ongetwijfeld gevolgd door een aantal topclubs en mocht de Argentijn daadwerkelijk vertrekken, dan moet Lewandowski hem op gaan volgen. De 29-jarige spits kondigde deze week in het Duitse BILD aan dat het tijd is voor een nieuwe stap. Ook Mauro Icardi (Internazionale) is vele malen gelinkt aan Juventus, maar de clubleiding lijkt bij een vertrek van Higuain vol voor Lewandowski te gaan.

"De wens van Robert om Bayern te verlaten, heeft niets met geld te maken", zo liet zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi optekenen door BILD. "Het is ook niet zo dat hij naar een bepaalde club wil verkassen. Alle grote ploegen zouden de beste spits ter wereld wel willen hebben ... Ik hoop dat de leiding van Bayern zijn standpunt begrijpt en met hem meedenkt."

De relatie tussen Juventus en Bayern is uitstekend. Beide topclubs deden onlangs nog zaken met elkaar bij de transfer van Douglas Costa. De middenvelder annex aanvaller werd door Bayern eerst verhuurd aan de Italianen en is daarna definitief overgenomen.