Tosun geeft reden van opmerkelijke woede-uitbarsting: 'Maakte ruzie met m'n vader'

Tosun geeft reden van opmerkelijke woede-uitbarsting: 'Maakte ruzie met m'n vader'

02-06-2018 09:36
1

Cenk Tosun heeft uitgelegd waarom hij vrijdagavond tijdens de oefeninterland tussen Turkije en Tunesië (2-2) woedend werd op het publiek. De 26-jarige aanvaller van Everton kreeg een rode kaart na zijn uitbarsting richting de Turkse fans.

"Zoals iedereen weet ben ik een zeer kalm persoon", zegt Tosun tegen de Turkse televisiezender A Spor, geciteerd door Voetbal International. "Ik was mezelf niet, ik kreeg even een zwarte vlek. Ik bied hierbij mijn excuses aan het Turkse volk en mijn teamgenoten aan. Ik liet tien spelers in de steek, misschien hadden we anders wel gewonnen."

"Toen ik naar de tribune keek, zag ik dat iemand ruzie maakte met mijn vader", onthult Tosun, die de aanvoerdersband droeg. "Ik wist niet precies wat er gebeurde, maar ik werd boos. Ik liep naar de mensen toe en maakte duidelijk dat ze ermee moesten stoppen. Misschien kwam dat dreigend over, het paste niet bij mij. Zoals ik al zei, het was een zwarte vlek."

Enkele minuten voor het incident benutte Tosun nog een strafschop. Hij zette Turkije daarmee op voorsprong, maar uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. "Als ik zoiets zie gebeuren met mijn familie, kan ik me niet inhouden. Ik hoop dat ik hiervan heb geleerd."

Zie ook: Woedende Tosun wil tribune opstormen en krijgt rood