'Everton haalt Dendoncker van lijstje en richt vizier op ex-speler van Cercle'

'Everton haalt Dendoncker van lijstje en richt vizier op ex-speler van Cercle'

02-06-2018 09:12
3

Everton wil komende zomer alweer uitpakken met enkele grote transfer. The Toffees zijn in de markt voor William Carvalho, die koste wat kost wil vertrekken bij Sporting Portugal.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports. De ex-speler van Cercle Brugge heeft het helemaal gehad in Lissabon na de bestorming van het trainingscomplex door een groep hooligans vorige maand Bij die aanval raakten enkele spelers gewond. De zaakwaarnemer van de 26-jarige middenvelder probeert nu een transfer naar Everton van de grond te krijgen.

In Portugese media doken berichten op dat Carvalho – in navolging van clubicoon Rui Patricio -zijn contract eigenhandig heeft ontbonden, maar dat lijkt niet het geval. Sporting zou willen meewerken aan een transfer. De international, die met Portugal naar het WK gaat, is een oude bekende van Everton-manager Marco Silva. In het seizoen 2015/'16 stond Silva aan het roer bij Sporting.

Everton wordt al langer gelinkt aan Carvalho. Vorige zomer leek de controleur nog op weg naar West Ham United, maar de Londenaren deinsden toen terug voor het prijskaartje van 45 miljoen euro. Ook Leander Dendoncker werd gelinkt aan Everton, maar The Toffees richten het vizier nu dus op een ander target.