Vormer: Ik hoop dat ik voor dit examen ben geslaagd

Vormer: "Ik hoop dat ik voor dit examen ben geslaagd"

02-06-2018 08:38

Ruud Vormer maakte een ijzersterke indruk tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. De dertigjarige middenvelder viel na rust in, nadat hij Oranje in de eerste helft tegen Slowakije (1-1) had zien worstelen.

"Ik zag wel waar het misging, maar het is niet aan mij om vanaf de bank de eerste keer al mijn mond open te doen", zegt Vormer in De Telegraaf. "De coaches zagen het gelukkig ook." Na zijn invalbeurt vertolkte hij meteen een leidersrol. "Dat vond ik niet moeilijk, omdat ik er voor de eerste keer bij was of zo. Bij Brugge probeer ik dat ook te doen. Of het een verschil is dat ik die gasten in België veel beter ken? Nee, de jongens hier ken ik ook … van tv."

Nerveus
Toch was Vormer wel een tikkeltje nerveus, zo bekent de kapitein van Club Brugge. "Het is altijd een beetje spannend om in te vallen, hè? Maar dit systeem is me door Club Brugge bekend en ik weet precies wat ik moet doen. Ik probeerde het team te helpen." Hij had zelfs de 1-2 op zijn schoen. "In zulke gevallen moet ik wat rustiger blijven voor de goal, maar ja, ik ben geen spits. Toch moet die bal er gewoon in. Ik had hem rustig in de hoek moeten leggen. Dan zit-ie gewoon."

Al met al overheerst desondanks tevredenheid. "Ik hoop dat ik voor dit examen ben geslaagd. Ik ben blij met mijn debuut. Het is met de landstitel en de Belgische Gouden Schoen sowieso een fantastisch seizoen geweest. In december zei ik dat ik in mijn hoofd al afscheid had genomen van Oranje. En daar stond ik ook achter. Maar toen de trainer belde, heb ik de knop omgezet en ben ik er vol voor gegaan."