'Barça-sterren willen transfer: voorzitter Bartomeu krijgt nadrukkelijk verzoek'

'Barça-sterren willen transfer: voorzitter Bartomeu krijgt nadrukkelijk verzoek'

01-06-2018 22:47
1

Het feit dat Thiago Alcantara mag vertrekken bij Bayern München, is ook de spelers van FC Barcelona niet ontgaan. Enkele kopstukken in de Catalaanse selectie hebben voorzitter Josep Bartomeu met klem verzocht om deze kans niet te laten glippen.

Dat meldt Diario Sport. Nadat Bayern hem op een 'interne verkooplijst' had geplaatst, werd al duidelijk dat Barça interesse heeft. Thiago doorliep de jeugdopleiding van de club, haalde het eerste elftal, maar zag door de aanwezigheid van Xavi en Iniesta weinig perspectief. De selectie van de Spaanse kampioen ziet hem nu dolgraag terugkeren, uitgerekend om Iniesta te vervangen.

Thiago ziet een terugkeer naar Camp Nou zelf ook zitten, zowel uit sportief als privé oogpunt. Hij heeft nog altijd goed contact met diverse spelers van Barça. Zo speelde hij in de jeugd en in het tweede elftal samen met Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Busquets en Sergi Roberto. Bij het Spaanse elftal komen ze elkaar bovendien nog regelmatig tegen.

Hoewel Thiago op de transferlijst staat bij Bayern, wil de Duitse topclub hem niet voor een appel en een ei laten gaan. Bayern hoopt op tachtig miljoen euro, maar lijkt uiteindelijk genoegen te nemen met zo'n vijftig miljoen.