OFFICIEEL: Jonas De Roeck gaat aan de slag in het Astridpark

OFFICIEEL: Jonas De Roeck gaat aan de slag in het Astridpark

01-06-2018 15:22
2

Jonas De Roeck (38) is de nieuwe trainer van de U21 van Anderlecht. De Brusselaars kondigden vrijdagmiddag zijn komst aan. De Roeck komt over van Sint-Truiden, waar hij werd vervangen door Marc Brys. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

De Roeck zette als hoofdcoach van STVV zijn eerste stappen op het hoogste niveau. Na een sterke start vielen de resultaten in het tweede gedeelte van het seizoen tegen. Sint-Truiden besloot vervolgens in april om na het einde van het voorbije seizoen de samenwerking te beëindigen. De Roeck heeft uiteindelijk niet lang op een nieuwe uitdaging moeten wachten. Paars-wit moest op zoek naar een opvolger voor Emilio Ferrera, die Michel Preud'homme gaat assisteren bij Standard.

Jean Kindermans, Hoofd Jeugdopleiding van Anderlecht, is zeer blij met de komst van De Roeck. ''Jonas past volledig in het profiel dat de jeugdopleiding van RSC Anderlecht verder moet ontwikkelen. Een meertalige coach die een mooie loopbaan als voetballer achter de rug heeft. Jonas kan bovendien al terugblikken op een goede trainerservaring op het hoogste niveau. Hij bezit ook de nodige pedagogische kwaliteiten die ongetwijfeld zullen bijdragen tot de verdere ontwikkeling van onze talenten'', klinkt het op de website van RSCA.