Glunderende Vormer zeer tevreden met debuut: ''Wat een seizoen, beter kan niet''

Glunderende Vormer zeer tevreden met debuut: ''Wat een seizoen, beter kan niet''

01-06-2018 15:10
8

Ruud Vormer heeft lang moeten wachten op een kans in het Nederlandse elftal, maar donderdagavond maakte de 30-jarige Bruggeling dan toch zijn debuut in Oranje. Vormer liet zich gelijk gelden tegen Slowakije (1-1) en kijkt terug op een zeer geslaagde entree.

Het debuut in Oranje betekende voor Vormer de kers op de taart. "Ja, wat een seizoen! Ik ben een heel blij man. Kampioen van België, winnaar van de Gouden Schoen en nu ook nog debutant bij Oranje. Beter kan niet'', stond hij glunderend De Telegraaf te woord. 

Oranje speelde in de eerste helft ondermaats en bondscoach Ronald Koeman bracht Vormer bij de rust in. Deze zet pakte goed uit, want mede dankzij Vormer kantelde het wedstrijdbeeld. "Het was vooral lamlendig. Ik heb geprobeerd er wat gif in te brengen'', aldus de aanvoerder van Club Brugge. Vormer baalde wel van het feit dat hij een zeer goede mogelijkheid niet wist te verzilveren. ''Ik had ook moeten scoren. Ik ben geen spits, maar deze kans had ik moeten benutten. Dan was het klaar geweest."

Lees ook: Nederlandse kranten bewieroken Vormer: 'Met hem werd Oranje de baas'

Lees ook: 67-voudig international looft Vormer: ''Doet dat in Brugge al een paar jaar''