'Belgische clubs krijgen concurrentie van Spaanse teams voor ex-Gentenaar'

'Belgische clubs krijgen concurrentie van Spaanse teams voor ex-Gentenaar'

28-06-2018 13:27
6

Roberto Rosales is er niet in geslaagd om met Malaga FC de degradatie te voorkomen. De Venezolaan komt volgend seizoen uit in de Spaanse Tweede Klasse. Al is ook een terugkeer naar België mogelijk.

Zo meldt een journalist uit Venezuela dat Malaga de rechtsachter graag wil verkopen. Rosales heeft het wel naar zijn zin in Zuid-Spanje, maar Malaga heeft geld nodig. Er is alvast genoeg interesse in de ex-speler van KAA Gent.

Zo tonen ploegen uit België en Nederland interesse in Rosales. Om welke ploegen het gaat, is niet geweten. In België zou het weleens om Club Brugge (dat eerder al interesse toonde en al werd gelinkt aan flankspelers Kingsley Schindler en Clinton Mata) en Standard (dat afscheid neemt van Luis Cavanda) kunnen gaan.

De 29-jarige Rosales heeft nog een contract tot medio 2019 bij Malaga. Dit seizoen was hij goed voor één doelpunt in 36 wedstrijden. Hij speelde in het verleden drie seizoenen voor Gent en vier seizoenen voor het Nederlandse FC Twente.

Update 28/6 13.27: Roberto Rosalas aast nog altijd op een vertrek. Volgens Marca krijgen de Belgische ploegen concurrentie uit de Primera Division. Girona en Real Betis worden genoemd als clubs met interesse.