Ultra's van Racing Genk zoeken confrontatie met feestvierende fans Racing Mechelen

Ultra's van Racing Genk zoeken confrontatie met feestvierende fans Racing Mechelen

01-06-2018 11:00
2

Racing Mechelen kan promotie naar de nationale reeksen niet meer ontgaan dankzij een 0-2 zege Park Houthalen. Meegereisde fans van de bezoekers bestormden het veld na het laatste fluitsignaal om het succes te vieren met de spelers. Het feestje werd echter enigszins verstoord door ultra's van Racing Genk.

Gilbert Donné is correspondent bij Park Houthalen en zag hoe het na afloop van de match tot een confrontatie kwam tussen de fans van Genk en Racing Mechelen. "Achteraf was er dan wel het nodige duw- en trekwerk. Dat had voor een deel te maken met de aanwezigheid van ultra's van Genk. Park speelt immers in dezelfde kleuren en ze wilden ons als buren komen steunen'', aldus Donné tegenover Het Laatste Nieuws.

Park Houthalen had voor de match al extra maatregelen genomen, terwijl ook Mechelen voor stewards had gezorgd. Die laatste zorgden er mede voor dat de rust snel wederkeerde. "Dankzij hen bleef het rustig. Enkelen konden wel ontsnappen, maar de politie is nooit tussenbeide moeten komen'', besluit Donné.