'Barça ziet plots buitenkansje opdoemen: ideale Iniesta-vervanger in beeld'

'Barça ziet plots buitenkansje opdoemen: ideale Iniesta-vervanger in beeld'

01-06-2018 09:30

FC Barcelona heeft er een optie bij gekregen in de jacht op een opvolger van Andrés Iniesta. Bayern München is bereid om Thiago Alcantara deze zomer te verkopen, zo werd donderdag duidelijk. De spelmaker is onmiddellijk in beeld in Camp Nou.

Dat meldt Diario Sport. BILD wist donderdag te melden dat Thiago net als Jerome Boateng, Juan Bernat en Arturo Vidal op een verkooplijst staat in de Allianz Arena. Dat is goed nieuws voor Barça, dat met de erfenis van het vertrek van Iniesta kampt. De verwachting is desondanks dat Thiago minstens vijftig miljoen euro moet kosten.

Thiago genoot zijn opleiding bij de Catalanen en haalde het eerste elftal. Door de aanwezigheid van Iniesta en Xavi wist hij echter geen basisplaats te veroveren. In 2013 zocht de Spaanse international daarom in het kielzog van trainer Pep Guardiola zijn heil bij Bayern. Daar was de 27-jarige middenvelder de voorbije seizoenen een vaste waarde, al zat blessureleed hem regelmatig dwars.

Barça-trainer Ernesto Valverde beschouwt Thiago evenwel als een ideale opvolger van Iniesta, mede door zijn verleden in Camp Nou. Barcelona werd eerder al gelinkt aan Christian Eriksen. De Spaanse kampioen lijkt te moeten kiezen tussen Antoine Griezmann enerzijds en Eriksen of Thiago anderzijds. Philippe Coutinho speelt daarin een belangrijke rol.