UPDATE: 'Akkoord is kwestie van tijd, Genk ontvangt vooraf bepaalde vraagprijs'

UPDATE: 'Akkoord is kwestie van tijd, Genk ontvangt vooraf bepaalde vraagprijs'

04-06-2018 07:10
11

Club Brugge haalde met Mats Rits al een jonge Belg in huis, maar daar blijft het niet bij. Blauw-Zwart staat op het punt om Siebe Schrijvers weg te kapen bij Racing Genk. Het bod op de belofteninternational wordt opgedreven.

Genk plakte van bij het begin een transfersom van drie miljoen euro op het hoofd van zijn jeugdproduct. Aanvankelijk leek Club Brugge niet toe te happen, aangezien er tussen vraag en aanbod een kloof was van maar liefst twee miljoen euro.

Het Nieuwsblad meldt nu dat de Bruggelingen hun bod opdrijven tot drie miljoen euro, inclusief bonussen. De 21-jarige aanvaller zal de Limburgers dan toch een aardige duit opleveren. Zeker aangezien Schrijvers medio 2019 einde contract is in de Luminus Arena.

Coopman 'in ruil'
Een overeenkomst tussen beide clubs wordt snel verwacht. Nadien gaan Genk en Club Brugge ook nog onderhandelen over een transfer van Sander Coopman. De Limburgers willen de middenvelder – die op huurbasis voor Zulte Waregem uitkwam – graag in huis halen.

Genk wil echter eerst het geld van Schrijvers ontvangen, alvorens te investeren in eventuele versterkingen. Op dit moment ligt de startprijs nog iets te hoog voor Dimitri de Condé en co, maar daar kan snel verandering in komen.

Update 02/06, 08.35: Volgens Het Belang van Limburg is de deal van Siebe Schrijvers van KRC Genk naar Club Brugge nagenoeg rond. De krant verwacht dat Schrijvers nog dit weekend naar het Jan Breydelstadion trekt. 

Update 04/06, 07.10: Het Nieuwsblad verwacht eerstdaags een akkoord tussen KRC Genk en Club Brugge. Mogelijk sluiten beide partijen maandag al een deal. Naar verluidt betaalt ligt de transfersom rond de drie miljoenen euro, inclusief bonussen. Genk lijkt dus de vooraf betaalde vraagprijs te ontvangen. Het Nieuwsblad schrijft ook dat Schrijvers een contract voor vier seizoenen zou kunnen ondertekenen bij de lanskampioen.