UPDATE: 'Mbemba wil terug naar België, verdediger heeft keuze gemaakt'

UPDATE: 'Mbemba wil terug naar België, verdediger heeft keuze gemaakt'

04-06-2018 19:10
12

RSC Anderlecht stelt alles in het werk om Chancel Mbemba terug te halen naar het Astridpark. De Congolees heeft al een persoonlijk akkoord met paars-wit, maar mogelijk wordt de transfer toch nog afgeblazen. Last-minute springt er een extra Engelse club in de bres.

Mbemba werd de voorbije dagen al genoemd bij Anderlecht, Club Brugge én Standard Luik. De verdediger gaf meteen de voorkeur aan zijn ex-club, er werd zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met de Brusselaars.

Op clubniveau is er echter nog geen sprake van een akkoord. Het water tussen Anderlecht en Newcastle United is nog steeds te diep. Aston Villa hoopt daarvoor te profiteren, aldus Football Insider. De Engelse Championship-club kan de transferprijs van Mbemba de hoogte injagen.

Meer budget
Indien Aston Villa effectief een bod doet, lijken de kansen te slinken voor de Belgische topclubs. Het is namelijk zo dat de Engelse clubs veel meer financiële slagkracht hebben. De kans bestaat dat de tweedeklasser dra een bod zal doen bij The Magpies.

Update 04/06, 19.10: Volgens het Congolese Mbote heeft Mbemba de knoop doorgehakt. Hij wil volgend seizoen opnieuw spelen voor Anderlecht. In Brussel ligt er voor hem een contract van vier seizoenen klaar. Voor aanbiedingen van Standard en Club Brugge bedankt de verdediger. Anderlecht moet met Newcastle wel nog een akkoord vinden om zijn ex-speler terug te kunnen halen.