Britse media bewieroken Vormer: Hij zou een ster zijn in de Premier League

Britse media bewieroken Vormer: "Hij zou een ster zijn in de Premier League"

31-05-2018 21:53
9

Ruud Vormer zag zijn geweldig seizoen onlangs bekroond met een selectie voor de Nederlandse nationale ploeg. De prestaties van de draaischijf van Club Brugge zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Volgens de Britse voetbalsite The Boot Room is Vormer zelfs een potentiële ster in de Premier League. De middenvelder wordt aangeprezen bij Leicester City. "Er zijn al heel wat namen aan die club gelinkt, maar één speler zou perfect zijn voor de club: Ruud Vormer", staat te lezen op de website. "De speler kende een geweldig seizoen bij Club Brugge in België."

"Hij leidde zijn ploeg naar de landstitel en deed dat in stijl. Zijn statistieken vertellen het verhaal: veertien doelpunten in 49 optredens. Dat is indrukwekkend voor een middenvelder. Maar vooral het aantal assists springt in het oog. Hij liet 24 beslissende passes optekenen, een geweldige prestatie van de 30-jarige. Zijn goede vorm ging niet onopgemerkt voorbij, want hij werd door Ronald Koeman opgeroepen voor de Nederlandse nationale ploeg."

"Als Ryad Mahrez deze zomer vertrekt heeft de club nood aan creativiteit op het middenveld. Vormer kan daarvoor zorgen. Bovendien zou hij een perfect duo vormen met Jamie Vardy. Met zijn geweldige passing kan Vormer de perfecte aangever worden voor Vardy. Leicester zou een potentiële ster in de Premier League binnen halen. Dat moeten zeker overwegen."